VIP víkend

Někdy nám práce bohužel dovolí odpočívat jen pár hodin nebo pár dní a to je příležitost využít k relaxaci míst, která jsou v dosahu autem a zároveň splňují vysoké nároky, s kterými přijíždíme. Vyzkoušela jsem pro vás jeden takový víkend strávit v Mariánských Lázních. A nejela jsem ledajakým autem, ale autem Lexus LC500.

Japonský drak se stylovým interiérem

Model Lexus LC500 je opravdovým drakem a české silnice mu svědčí. Když automobilka Toyota přišla s tím, že uvede tento extravagantní vůz, tak všichni fanoušci Lexusu plesali, ale skeptici si možná mohli myslet, že v době hybridů a elektroaut je uvedení vozu se silným osmiválcem s výkonem pětset koní skoro bláznovstvím. Když do něj ale nasednete a vydáte se na putování po malých klikatých cestách karlovarského kraje, tak pochopíte, že taková láska přichází jen jednou za život. Není to jen o tom, jak vás výkon auta vystřelí vpřed a ostatní necháte daleko za sebou, ale také o samotném designu a interiéru vozu. Cítíte v něm luxus a eleganci zpracovanou s japonskou přesností a kvalitou tradičního řemesla. Celý vůz má kožené postrování včetně stropu interiéru v semišové úpravě. Intuitovní ovládání s jemnou elektronikou a úžasně ozvučeným soundem. Bavilo nás v Lexusu prostě jen sedět a pít kávu, jako bychom se ocitli v lounge nějakého hotelu a chyběla jen obsluha. Sedačky mají logicky sportovní úpravu, ale pohodlím konkurují tomu nejkvalitnějšímu divanu. Zapuštěné kliky, úzké světlomety, protáhlá minimalitická kapota, to vše tvoří z modelu LC500 auto z jiné dimenze a na každém kroku i na každém kilometru vás někdo problikne nebo zastaví s tím, že vám chce pochválit vaše auto. Tolik pozornosti a pozitivních reakcí jsme nikdy z jinou značkou auta nezažili. Tohle je prostě jiná liga a vy to pochopíte ve chvíli, kdy nasednete a zapnete motor. Jediné na co musíte být připraveni, že sebou na cestu vemete jen svou ženu a do kufru dáte maximálně golfový bag. Ale kdo si koupí tento Lexus, tak očekává požitek z jízdy, né rodinné výlety, a to jde. Užít si jízdu a maximální nadstandard, který v součastnosti na trhu vůbec lze pořídit.

Lázeňská očista

Nic se nevyrovná tomu, když se ponoříte do vody a necháte se léčit prameny minerální vody z temných hlubin země. Česká republika je přímo posetá mnoha oblastmi, kde má lázeňská péče víc než tradici. Vydali jsme se do jednoho z nejstarších lázeňských komplexů a to do Mariánských Lázní. Ty stojí trochu v pozadí blízkých Karlových Varů, ale kvalitou služeb i kvalitou péče se mohou rovnat s jakýmkoliv komplexem ve světě. Jezdil sem už britský král Eduard VII., který tu údajně měl i milenku. Vyrobila se tu i první lázeňská oplatka. Jméno dostaly po době Marie Terezie, za které se oficiálně potvrdila účinnost pramenů a proto Marienbad, tedy Mariánské Lázně. Nyní tu najdete několik špičkových hotelů jako je hotel SwissHouse, Danubius Health Spa resort nebo krásný Falkensteiner Hotel Grand MedSpa. Už dávno neplatí, že tu potkáte jen nemocné, ale městem se prochází spousty turistů, kteří chtějí jen načerpat síly v mimořádném prostředí. Zkuste se rozmazlit ve vyhlášené restauraci Medité, která podle nás aspiruje na michelina a nebo do restaurace Garden, kde vaří českou kuchyni. Projděte se po promenádě, dýchejte zhluboka, pijte prameny a čerpejte energii.