Občanská plovárna v novém konceptu

Opět je tu pokus oživit jedinečné pražské místo Občanskou plovárnu. Držíme palce novému konceptu s česko-francouzskou restaurací a moderním designem.

Tyto nejstarší dochované poříční lázně na břehu Vltavy mezi Malou Stranou a Čechovým mostem plnily od poloviny 19. století úlohu pražského lida a během posledních porevolučních dekád měnily své zaměření na nejrůznější druhy zábavy. Oblibě se zde těšilo několik restauračních zařízení, a to především díky své okouzlující poloze v centru města s výhledem na řeku a na Staré Město. Tohoto směru se drží i nový koncept Občanské plovárny a pod taktovkou dvou mladých českých kuchařů, Jana Mužátka mladšího a Filipa Hoška, zde vzniká zcela nová restaurace založena na kombinaci české a francouzské kuchyně.

Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí. Plovárna nabízí několik vzájemně propojených části, které se nesou v elegantním designovém duchu. V předních částech budovy se nachází již zmiňovaná restaurace vedoucí až k prosklené středové části. Celek doplňuje unikátní eventový prostor v zadním křídle budovy. Právě svým umístěním a svou rozlohou patří Občanská plovárna mezi preferované lokality pro pořádání nejrůznějších akcí.

Včera jsme mohli oslavit začátek nové éry Občanské plovárny na velké opening party, kam zavítali významní hosté z řad podnikatelů, ale také celebrit nebo politiků, jako třeba Primátor hl. města Prahy Mgr.Zdeněk Hřib, Doc.Mudr. Jan Měšťák,  Prof. MUDr.Jan Pirk, DrSc. , Jaromír Jágr, Tatiana Gregor Brzobohatá, Miroslav Donutil , nebo Táňa Brzobohatá. Akcí provázel moderátor Lukáš Hejlík, známý jako gurmán a gastro nadšenec. Za nás má koncept dobře našlápnuto a pokud dokáže udržet tuto vysokou laťku, tak snad konečně bude mít Občanská plovárna provozovatele, kterého si zaslouží a my hosté nové místo, kam na romantickou večeři nebo firemní večírek.