Chyťte Pasta Onera na Slovensku

Ve spolupráci se slovenským Meulensteen Art Museum v Danubianě pořádá DSC Gallery velkolepou a doposud největší výstavu umělce Pasty Onera. 

Ne každý ví, že Pasta Oner, který na sklonku loňského roku oslavil 40. narozeniny, pochází z Trenčína. Oprávněně se tedy dostává jeho současná tvorba na Slovensko, kde má své kořeny. Pro milovníky umění se na ostrově Danubiany zjeví přes 50 děl, především velkoformátových obrazů, v doprovodu monumentálních plastik „renesančního“ Davida s americkým donutem. V obklopení „bratrství věčné lásky“ se diváci ocitnou v prostoru, který je založen na souhře starého umění a dnešní spotřební společnosti. 

Pasta Oner, vlastním jménem Zdeněk Řanda, patří mezi nejvýraznější představitele současné české umělecké scény. Na instagramu má 20. tisíc followerů a na kontě bezpočet úžasných spoluprací a projektů jako Nadace Terezy Maxové dětem, s magazínem PROČ NE?! a značkou Louis Vuitton, francouzskou značkou Lampe Berger, švýcarskou značkou Sigg, německou značkou Rosenthal. V loňském roce byl dokonce jeho obraz vydražen na podzimní aukci renomované aukční síně Sotheby’s v Londýně za 18.000 liber. Nyní jej můžete vidět v Danubiana Meulensteen Art Museu v Bratislavě-Čunovo na Slovensku a to do 29.3.2020, kde představuje kolekci svých děl pod názvem The Brotherhood of Eternal Love. Více na www.danubiana.sk.