Lexus UX získal 5 hvězd

Tento vůz dosáhl na nejvyšší metu bezpečnostního hodnocení vůbec, tedy v testech Euro NCAP.  

Tento crossover tak patří k  nejbezpečnějším vozům ve své kategorii v oblasti ochrany řidiče i posádky. Je také nejlepší v dané třídě v ochraně chodců a cyklistů díky systému automatického nouzového brzdění. Je vybaven nejnovější verzí paketu Lexus Safety System+, jenž zahrnuje technologie aktivní bezpečnosti Lexus. Vůz se kromě toho chlubí mimořádnými parametry pasivní bezpečnosti, které vyplývají z ultra tuhé podvozkové platformy GA-C (Global Architecture-C) a osmi airbagů již ve standardu.

Je vybaven nejnovější verzí paketu Lexus Safety System+, jenž zahrnuje technologie aktivní bezpečnosti Lexus. Vůz se kromě toho chlubí mimořádnými parametry pasivní bezpečnosti, které vyplývají z ultra tuhé podvozkové platformy GA-C (Global Architecture-C) a osmi airbagů již ve standardu. Druhá generace paketu technologií Lexus Safety System+ obsahuje několik nových prvků napomáhajících předcházet nehodám nebo zmírňovat jejich následky. Je to například rozpoznávání cyklistů ve dne a nyní rovněž rozpoznávání chodců v noci v rámci zdokonaleného předkolizního bezpečnostního systému PCS. To vše najdete na 99% vozového parku Lexus.

Fandíme všem značkám a technologies, které chrání řidiče, posádku i chodce, před jakoukoliv kolizí či zraněním. Budoucnost vidíme u takových firem jako je Lexus, který již nyní myslí právě na budoucnost automobilové dopravy. Lexus UX je nejen bezpečný, ale také designové precizně zpracovaný vůz.