Japonská střídmost od Yamamoto

Žilka Optik studio uvádí na trh novou podzimní kolekci brýlí značky YOHJI YAMAMOTO, který překvapí minimalismem i zemitostí barev. 

Kolekce je spojením chladných barev s průmyslovými materiály obrouček. Střídmně se zachází s použitými odstíny i kovy, jak je zvykem u tohoto japonského návrháře, který pracoval v minulosti se značkami jako je Adidas, Hermès nebo hudebníka Eltona Johna. Yamamoto použil slitinu kovů dural, nebo acetát celulózy, ve kterém se mísí průhledné a perleťové tóny, což je velmi neobvyklé. „Je to poměrně měkký, ušlechtilý materiál, který je velmi praktický. Dá se totiž snadno rozleštit, pokud si brýle někde škrábnete,” říká o acetátu celulózy, materiálu, který vznikl v Japonsku, Žilka. Kontrastní vlivy včetně precizně vyřezávaných sedlových držáků a stranic přinášejí do kolekce nový, hmatatelný YY otisk. 

Lookbook vyfotil Fabien Kruszelnicki, šéfredaktor časopisu Hero / Heroine ve spolupráci s režisérem Jamesem Westem a uměleckým floristou Yanem Skatesem. Výsledkem je krásná, limitovaná edice Art Book zachycující pokorný a tichý okamžik v lese. Opravdu designem výjimečné brýle exklusivně prodává Žilka Optik Studio.