Ples v Rudolfinu bude i letos velkolepý

Nejprestižnější plesová událost se po čtyřech letech vrací do Prahy. Majestátní dvorana Rudolfina znovu přivítá Ples v Rudolfinu – jedinečný galavečer, kombinující to nejlepší z tradiční vídeňské plesové kultury s moderními hudebními prvky a výjimečnou gastronomií. Už tuto sobotu se otevřou dveře do světa plného luxusu, květin a kulinářských delikates.

Foto: Ples v Rudolfinu

Genius loci majestátního Rudolfina tvoří kulisy galavečera, který mění význam slova „ples“. Večera, na němž každý host ztratí pojem o čase a okouzleně se nechá unášet nekonečným sledem vjemů. I letos slibuje Ples v Rudolfinu neobyčejný zážitek. „Vybrat si jako termín plesu přestupné datum, které je v kalendáři jen jednou za čtyři roky, je trochu symbolické. Ples do Rudolfina vracíme čtyři roky poté, co se zde konal poprvé. Od té doby jsme koncept dál rozšířili a troufám si říct, že i doladili k dokonalosti,“ uvedl producent večera, Tomáš Pakosta. On a jeho tým mají také na starosti catering, kterým jsou Ples jako Brno a Ples v Rudolfinu proslulé. Menu je složeno z více než desítky nápaditých jídel, kombinujících tradiční českou kuchyni s francouzskými vlivy. Každý z hlavních pokrmů je dílem jednoho špičkového šéfkuchaře, který u jeho přípravy stojí od počátečního nápadu přes přípravu až po servírování hostům. Tradiční součástí plesu jsou i dva „bary“ s luxusním sortimentem – krevetami a ústřicemi.

I letos bude Ples v Rudolfinu velkolepý – novorenesanční brány budovy se otevřou 29. února přesně v 19 hodin a za doprovodu smyčců Českého filharmonického kvarteta sestoupí hosté po červeném koberci do světa kouzelné gastronomie a fantastických zážitků. Celou akci slavnostně zahájí Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie. Na sametový souzvuk několika pozounů a tuby naváže úvodní slovo moderátora Libora Boučka, který bude provázet celým večerem. V prvním tanečním bloku zahraje Collegium českých filharmoniků, které má za sebou mnoho koncertů u nás i v zahraničí – velmi dobře je znají například v Japonsku, kde pravidelně vystupují v Tokyo Opera City. O svých výjimečných virtuózních schopnostech přesvědčí i klavírista Ivo Kahánek, který předvede repertoár skladeb od baroka až po současnou romantickou hudbu. A nebudou samozřejmě chybět ani největší hvězdy československé populární scény – návštěvníci se mohou těšit na vystoupení nadané zpěvačky Kristiny, která před deseti lety reprezentovala Slovensko na prestižní soutěži Eurovision Song Contest, nebo na oblíbenou kapelu Chinaski.

Foto: Ples v Rudolfinu

Vrcholem plesu bude již tradičně charitativní aukce. Letošní novinkou bude spolupráce s Nadačním fondem Be Charity spisovatelky Barbory Nesvadbové. „Nadace Be Charity použije veškeré utržené prostředky na rehabilitace těžce nemocných dětí a dětí po úrazech. Jejich případy velmidobře osobně znám a vím, že každičká koruna se počítá,“ zmiňuje se Bára Nesvadbová. O výtěžek se Be Charity podělí ještě s Nadací Nova a Nadací Krása pomoci Taťány Gregor Brzobohaté, která soustředí své úsilí na zlepšení životních podmínek seniorů. „Těším se, že opět přibude těch, kterým vykouzlíme úsměv na rtech,“ říká zakladatelka Nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá.

Foto: Ples v Rudolfinu