Medicína proti stárnutí

Metoda, která působí holisticky tedy celostně, komplexně na tělo. Pracuje na úpravě látkové výměny a zajištění její rovnováhy v organismu. Byla vyvinuta lékaři a odborníky pro výživu na základě dlouholetých zkušeností. U nás je odbornicí na Metabolic Balance výživová poradkyně Magdalena Mikulandová, která otevřela své první nestátní zařízení Studio pro ženy již v roce 1993 v Karlových Varech a posléze i v Praze, kam přijíždějí klienti z celé České republiky ale také Nového Zlandu, Brazílie, Velké Británie nebo Itálie.

Konec vrásek i kil navíc

Metabolic balance je někdy nazýván tzv.protizánětlivou dietou. Zánět v těle totiž znamená stárnutí. Když redukujete riziko skrytého zánětu díky Metabolic, tak to přispívá mimo jiné k dlouhověkosti. Speciální jídelníček obsahuje nejvíce zeleniny, ovoce a bílkovin s nízkým obsahem tuku. Zahrnuje naopak užívání rybího tuku, olivového oleje a především cereálií. Neobsahuje bílou mouku ani rafinovaný cukr. Důležitým příznivým aspektem je tedy dopad na stárnutí. Tím, že se vydáte cestou zdraví zevnitř, tak to má za následek silný anti-aging, který je trvalý. Vaše kůže se omladí a organismus zpomalí své opotřebení. Celkový dojem je tedy velmi výrazný a viditelný.

Metabolic Balance je metoda, která působí holisticky tedy celostně,komplexně na tělo. Kůže je největší orgán těla a jestliže metabolic balance působí na přeměnu chemických vazeb v těle, musí nutně probíhat řízená, ale velmi mohutná detoxikace a kůže se postupně přestavuje, zbavuje se toxinů a metabolitů a rychle se čistí, podporuje se rychlejší tvorba kolagenu a elastenu. Kůže v obličeji i na těle se natahuje a sjednocuje,” říká Magdaléna Mikulandová, výživová poradkyně a expertka na anti-age. 

A jak to funguje?

Na základě komplexní zdravotní anamnézykaždého klienta, laboratorní diagnostiky krve a aplikace metabolického modelu je vytvořen individuální jídelní plán. Potraviny jsou vybrány s ohledem na látky, kterých je v krvi nadbytek nebo naopak chybí. Tělo tak získá všechny potřebné živiny. Potraviny se nevybírají podle obsahu kalorií či podílu tuků, bílkovin a uhlohydrátů. Kritériem pro výběr je působení daných potravin na látkovou výměnu a hormonální produkci.Tím se zaktivuje zdravý metabolismus a podpoří se přirozená produkce inzulínu. Je nutné tedy upravit stravovací návyky a postupnými fázemi,kdy se potraviny mění, doplňují nebo navyšují, se dostanete ke svému ideálnímu jídelníčku a také ideální váze a zdravé formě, ta navíc dodá energii a vitalitu, což má za následek přirozenou chuť k pohybu, který ještě víc podpoří úbytek váhy a mladistvý vzhled.(

Hledáte-li způsob, jak spojit zdravý životní styl s omlazením vzhledu a redukcí váhy, tak právě pro vás je tu Metabolic Balance. Objevíte nové chutě, nečekanou energii a v zrcadle s hrdostí uvidíte odraz svého nového já.