Giga jachta s 120 metry

Po superjachtách a megajachtách je svět luxusních plachtění připraven přivítat gigajachty. Lodě, které jsou tak velké a vybavené, že se nemusí stydět ani vedle nejlepších hotelů.

Společnost Columbus Yachts se sídlem v Itálii oznámila nový projekt těchto gigajacht, který měří neuvěřitelných 120 metrů. Koncept navržený italským ateliérem námořní architektury Hydro Tec má koncept „čisté, ostré linie“ a spojuje současné prvky s klasickými proporcemi. Podle loděnice je nový design tzv.přirozeným vývojem draka, a byl zahájen v březnu tohoto roku. Superluxusní jachta pojme celkem 22 hostů ve 12 kabinách, z nichž 10 je na hlavní palubě. Apartmá na horní palubě o rozloze 260 metrů čtverečních má vlastní masážní místnost a má přístup do soukromého salonku s vířivkou.

Největším lákadlem konceptu gigajachty je 36palcový skleněný bazén v plážovém klubu s vlastním vodopádem. Voda kaskáduje z hlavního bazénu do menšího níže a vytváří tak jednu z nejunikátnějších vlastností na luxusní jachtě. V plážovém klubu najdete také lázně, posilovnu a koupaliště. Monstrózní plavidlo také přichází se dvěma zakázkovými možnostmi – jednou limuzínou a jedním runaboutem – spolu s potápěčským centrem. Pro plavidlo své velikosti potřebuje gigajachta Columbus Classic extrémně výkonné motory. Bude poháněna sedmi generátory – pět MTU 16 V 4000 M33F a dvě MTU 16V 2000 M41As. Kombinovaný výkon je více než 13 000 koní, což dá jachtě maximální rychlost 20 uzlů. Prostě silný drak s extrémně výjmečným interiérem.