Legendární MOËT party opět zářila

Tradiční slavnostní setkání pořádané francouzským šampaňským domem, oficiálním partnerem 54. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, se tentokrát konalo u příležitosti 150. výročí Moët Impérial. Zúčastnilo se ho téměř 500 osobností ze světa umění i businessu. 

Letošní Moët party byla organizovaná v duchu nejdůležitějšího milníku šampaňského domu v roce 2019, v duchu oslav 150 let od vzniku legendárního šampaňského Moët Impérial. Dresscode i atmosféra se proto nesly v imperiálním duchu. Byli jsme zvědaví, jak si s tímto nelehkým dress codem poradí celebrity i další hosté a bylo se opravdu na co dívat. Někdo správně pochopil a podařilo se působit až imperiálně, někdo bohužel snahy podcenil a přišel prostě jen v duchu „black tie“. I tak ale celá akce měla mimořádnou atmosféru a když za klavír v hlavním sále zasednul Matěj Ruppert, tak nálada všech přítomných stoupla na bod nejvyšší radosti. Určitě bylo milou změnou, že se party konala v prostorách Hotelu Imperial.

Celý oficiální program zahájila videoprojekce značky Moët oslavující 150tileté výročí ikonického produktu. Poté proběhlo baletní vystoupení inspirované legendárním ruským Balšim Tiatrom a to doplnila prezentace šperků z kolekce ERA značky Gismondi 1754, která byla zároveň partnerem celé party. Na akci jsme mohli potkat všechny tradiční návštěvníky KVIFF, už proto, že tato akce patří mezi ty nejsledovanější. Byli tam prostě všichni, od Jitky Schneiderové, Katky Hrachovcové, Simony Krainové, přes Simonu Kijonkovou, Davida Pastrňáka, Evu Samkovou, až po manžele Livii a Václava Klause, všichni významní lidé přítomni v Karlových Varech.

Ján Kotúč, Country Manager společnosti Moët & Chandon Česká republika

Neročníkové šampaňské spatřilo světlo světa přesně před 150 lety, v roce 1869 ve městečku Épernay, kraji Champagne. Stalo se tak při příležitosti uctění dlouholetého vztahu zakladatele šampaňského domu Moët & Chandon Jean-Remy Moëta s Napoléonem Bonapartem. První zásilka Moët Impérial na císařský dvůr byla načasována tak, aby se shodovala právě s výročím narození Napoléona Bonaparteho. Od té doby se stal Moët Impérial nedílnou součástí svátečních momentů a oslav, stejně jako hrdým partnerem většiny událostí filmového světa a ceremonií na červeném koberci. Mezi jeho příznivce patřilo a stále patří mnoho celebrit počínaje pop-artovým umělcem Andy Warholem, přes herečku ztělesňující francouzský šarm Catherine Deneuve, americkou filmovou star Scarlett Johansson, až k tenisovému mágovi Rogeru Federerovi a dalším milionům milovníků vína a bublinek na celém světe.

Naše šéfredaktorka Libka Safr