Podzimní turnaj v pólu se blíží

Milovníci póla, jezdectví i nevšedních zážitků se mohou již nyní těšit na sedmý ročník mezinárodního pólo turnaje – Prague Polo Cup 2019, jehož finále se uskuteční 14. září na farmě Levín.

Po pěti sezónách v pražské Chuchli bude letošní turnaj hostit již podruhé farma Levín. Partnerství letošního turnaje tradičně  pokračuje se značkami La Martina,  Veuve Clicquot, ALO Diamonds, Aston Group, Grand Hotel Alchymist,  Bentley & Lamborghini, ESCADA, STARS EVENTS a s mnoha dalšími.

V České republice se poprvé hrálo pólo v roce 1993 na pražském Strahově při návštěvě anglického prince Edwarda v Praze. Turnaj v pólu je zároveň výjimečnou společenskou události, kterou tradičně provází velmi specifická pravidla i v oblékání návštěvníků. Např. britské hřiště v Ascotu, kde se konají nejprestižnější turnaje v pólu, vydává každoročně průvodce oblékáním k danému ročníku a tento dres code je také striktně vyžadován. Každé utkání je tak velmi zajímavou podívanou na hřišti i v hledišti. „Minulého ročníku se zúčastnilo přes 500 obdivovatelů tohoto krásného sportu, letos čekáme až 700 hostů, což je mimořádný úspěch, který tak náš turnaj řadí po bok jiných turnajů konaných v evropských destinacích, kde již pólo zdomácnělo“, doplňuje Nina Popova.

Pólo, které bývá označováno „královským sportem“, je nejenom fyzicky náročným sportem pro samotné hráče a koně, ale také mimořádně zajímavou podívanou pro diváky.  Právem se řadí mezi oblíbené společenské aktivity, kdy se dámy mohou pochlubit těmi nejextravagantnějšími klobouky a ozdobami hlavy. Organizátorka turnaje Nina Popova uvedla: „Velmi oceňuji, že můžeme diváky 7. ročníku Prague Polo Cup 2019 uvítat v malebném prostředí farmy Levín. Týmy ze Slovenska, Maďarska, Německa a samozřejmě z Čech jsou ve vynikající kondici, která je příslibem nevšední podívané. Handicap turnaje je stanoven od -2 do +2.

Vstupenky na letošní turnaj, které lze zakoupit na stránkách www.praguepolocup.com. Naše redakce si nenechává již tradičně tuto akci ujít a určitě tu najdete také reportáž přímo z ní.

Naše šéfredaktorka Libka Safr na Prague Polo cup 2018.