Skiareál Špindlerův Mlýn získal Oskara

Letošní World Ski Awards mají své vítěze. Prestižního lyžařského „Oscara“ za nejlepší lyžařské středisko České republiky získal již po páté Skiareál Špindlerův Mlýn. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně v rakouském Kitzbühelu a ocenění osobně převzala delegace v čele s ředitelem špindlerovského skiareálu Reném Hronešem. 

„Obhájit vítězství po páté za sebou už něco znamená. Úspěch vnímám jako ocenění naší celoroční práce a snahy neustále zkvalitňovat služby v našem středisku. Lidé vidí a cítí, že se skiareál posouvá každým rokem k lepšímu,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. 

World Ski Awards je prestižní soutěž, ve které se každým rokem utkají věhlasné lyžařské resorty z celého světa. Hlasují v ní nejen přední odborníci na lyžařský průmysl a horské hoteliérství, ale i stovky tisíc lidí z široké veřejnosti. Konečné pořadí lyžařských areálů, provozovatelů lyžařských středisek i lyžařských hotelů určuje počet hlasů v anketě. Porota neoceňovala jen lyžařská střediska a hotely, hodnotila v deseti různých kategoriích, od středisek přes hotely a horské chaty až po tour a transfer operátory. Kromě Skiareálu Špindlerův Mlýn se ceremoniálu zúčastnila i světová zimní střediska, jako například Laax či Verbier ze Švýcarska, Mt. Hutt z Nového Zélandu, Dolomites Val Gardena z Itálie nebo americké Deer Valley. Absolutně nejlepším lyžařských střediskem 2019 se stal francouzský resort Val Thorens.