VIP víkend – Slovensko

Když nezbývá moc času na relax, a i přesto se chystáte prchnout a odpočívat, přečtěte si několik tipů, jak to zvládnout během víkendu.

Kdybych měla doporučit jediné místo na světě, kde si opravdu uvolníte myšlenky a dostanete se zpět do rovnováhy, tak je to Slovensko – moje oblíbená destinace posledních let. Myslím si, že některými z Čechů je bohužel ještě dost opomíjená, přitom tu úroveň gastronomie i hotelnictví velmi stoupla a jejich lázeňská nabídka je bezkonkurenční. Navíc je to blízko, takže stihnete mnohem víc, než kdybyste letěli do vzdálenější evropské země. Tohle místo je totiž dostupné autem.

Důležitá je rychlost

Značka Kia nepatří mezi výrobce, po jejichž autu byste sáhli, když hledáte vůz s extra rychlým motorem. O to víc vás ale překvapí jejich model Kia Stinger, na jehož vývoji pracovala osoba se zkušenostmi z BMW, a je to vidět. Má pohon všech kol a pod kapotou šestiválec, a pokud prominete laciné detaily kapoty, samotnou jízdu si s ním jistě užijete. Rozhodně mohu garantovat rychlost, kterou potřebujete k tomu, abyste své dva dny volna využili naplno.

Foto: Libka Safr

Plný žaludek znamená dobrou náladu

Až budete přemýšlet, proč vás posílám až do zapadlé vísky blízko rajeckých lázní, zkuste se řídit radou mého rozmazleného žaludku a zajeďte si do Rajecké Lesné do restaurace U Hromadov. Toto mimořádné místo jsem neobjevila jako první. Až si prohlédnete SPZ aut na parkovišti, tak pochopíte, jsou totiž z celé Evropy. Mají tu hosty, kteří se sem jako my pravidelně vrací již několik let, a to jedou až 1 500 kilometrů. Jejich tradiční slovenská domácí kuchyně vás dostane stejně tak jako zákusky, které peče místní paní s takovou láskou, že je to prostě znát. Klidně by mohli aspirovat na proslulé hvězdy, ale v této restauraci vaří pro radost, nikoliv pro recenze v průvodcích.

Relax, relax a relax

Nezapomeňte se na Slovensku vykoupat v tamních pramenech, nemusíte být zavření jen v hotelovém wellness. Za zmínku určitě stojí Rajecké Teplice, kde prameny léčí už během jedné koupele. Po cestě najdete také slavné Bojnice, kde můžete nabírat sílu během vodního odpočinku, ale také tu najdete zámek, který patří mezi nejkrásnější v Evropě a který jste viděli v mnoha filmových pohádkách. I celé Slovensko je vlastně taková pohádka. Rostoucí úroveň služeb a množství kvalitních hotelových zařízení první třídy je zárukou, že se domů vrátíte spokojeni.

Foto: Libka Safr