MEDA je zpět

Producentka představení Meda paní Daniela Sodomová nám prozradila, co bude letos úplně nové a co naopak zůstává. Pokud tedy jste fanoušky Medy Mládkové jako my, tak v létě musíte do divadla na Kampu, druhá sezona úspěšného představení čeká.

Rozhodli jste se uvést tuto sezonu opět představení Meda, může za to velký divácký úspěch loni?   

Ano, úspěch loňského roku byl v našem rozhodování klíčový. Rozhodli jsme se z Letní scény Musea Kampa udělat regulérní Letní scénu a doufáme, že zájem diváků bude pořád stejně enormní jako loni. Měla jsem pocit, že představení Meda nemělo šanci ještě vidět tolik  diváků, kolik by si přálo. Loni jsme uspokojili 13.000 lidí, ale fronty na nevyzvednuté vstupenky jsme měli každý večer. 

Daniela Sodomová

Čeká nás změna obsazení, proč k tomu došlo?

S některými herci jsme měli smlouvu pouze na jeden rok. U každého z těch čtyř herců, kteří letos nebudou šlo o jiné důvody. Ale převažovaly jiné pracovní závazky pro letošní sezónu. 

Proč jste vybrali zrovna tyto dvě herečky? 
Pavla Beretová a Tereza Ramba mají  vše, co si od představitelky Medy Mládkové představujeme. Líbí se mi, že každá představení pojme po svém a díky tomu nebude problém jít na naše představení klidně i dvakrát. 

Loni hrála hlavní roli pouze jedna herečka, letos dvě, proč? 

Ta role je velmi náročná a my museli zkrátit sezónu téměř o měsíc a pokud  nám to vláda dovolí budeme hrát vlastně skoro denně. A to by jedna herečka nemohla pojmout. Všichni herci i technický tým mají letos alternaci. Ale udělala bych to, i kdyby byla letos regulérní sezóna, protože je dobré mít v zádech někoho, kdo to za vás vezme, kdybyste prostě nemohli. A to platí pro všechny role. I když je jasné, že všichni herci se z podstaty svého povolání drží pověstného: nemocný herec, kulatý čtverec. 

Jaké další změny představení má?

Náš tým posílila ještě herečka Vanda Chaloupková, Rozálie Havelková a Matouš Ruml. Jinak se budeme snažit zachovat vše co loni fungovalo. Pouze VIP stolečky budou vzadu hlediště, kde je lépe vidět na celé jeviště. Také budeme divákům podávat nové šampaňské na ledu. Takže doufáme, že si s námi užijí krásný letní zážitek.  

Na co všechno se tedy mohou diváci těšit tuto sezonu? 

Na skvělou atmosféru u Vltavy Musea Kampa, na skvělý zážitek o velkém a krásném životě Medy Mládkové. Mnoho diváků se poté jde projít po Praze s hrdým pocitem, že mohou být v Praze doma. Protože Meda dlouho o Praze pouze snila. 

Počítáte s možností, že karanténa nedovolí představení zahájit? Dotkne se nějak tohoto představení?   

Pokud nebude možné v létě představení zahájit, máme alternativu v podzimních termínech. Ale doufáme, že se tak nestane. Myslím i na všechny další letní scény, které takovou možnost třeba mít nebudou a přijdou o roční příjem, nebudou mít z čeho platit externí spolupracovníky a třeba nadobro skončí. Budeme doufat, že se to nestane a my se šťastně sejdeme na Kampě. 

Co pro Vás osobně představení Meda znamená?

Znamená pro mne mnoho. Věnuji mu posledních pět let života, neboť jsem i autorkou scénáře a ta práce od napsání první stránky do současnosti byla opravdu dlouhá. Ráda bych s představením v příštím roce odjela na americké turné, takže moje dobrodružství s Medou stále pokračuje. 

Foto: archiv Museum Kampa