Nové fotografické publikace Fashion Eye oslavují cestování

Éditions Louis Vuitton oslavuje letní sezónuvydáním dvou nových fotografických publikací z edice Fashion Eye. Snímky z archívu britského fotografa Cecila Beatona zblízka odhalují nonšalantní Benátky. Mladý brazilský fotograf Alexandre Furcolin zase nabízí energický, nonkonformní a velmi smyslný pohled na São Paulo.

Cecil Beaton byl milovník umění, umělec, autor deníků a světák, svůj život zasvětil kráse. Kdo by nemiloval cestování?” ptá se Cecil Beaton. „Všichni jsme ve skrytu duše Marcem Polem, sníce o dalekých cestách se zápalem typickým pro romantiky 19. století.“ Fotograf nám předává deník plný vzpomínek a soubor fotografií z cest do tohoto úžasného města. Pomocí obrazů z maškarních plesů, společenských akcí, plavání a mnoha dalších událostí nám představuje samotnou esenci Benátek. Svou bezbřehou představivostí dokázal dokonale zachytit magický svět, který po staletí vzkvétal v mimořádném prostředí La Serenissima.

Klíčovým principem práce Alexandra Furcolina je rizom. Neuznává žádnou hierarchii. Malba, kresba a fotografie se snoubí v explozi jasných barev a propletených linií.  Jeho dílo připomíná umělce, jako jsou Cy Twombly, Jean-Michel Basquiat, Antoni Tàpies nebo Belgičan Vincent Delbrouck. Umělec a ikonograf nás vnáší do labyrintu své psyché, naplněné živoucími proměnlivými bytostmi. Jeho práce představuje smyslný, mnohostranný deník, který pracuje s metamorfózou a kouzlem nových jazyků. Blahoslaví São Paulo, které je nabité pulsujícím elektrickým nábojem. Je spojením netrpělivosti a klidu, je různorodé a velmi výrazné. Pro autora je jistou formou obsese, je afrodisiakem a vzpurným oslnivým cizincem. 

Knihy jsou v prodeji v obchodech Louis Vuitton za 50 euro.