Společnost Aston uvedla do provozu svou čističku budoucnosti

Společnost Aston podnikající v oblasti ekologických služeb již 28 let uvedla do chodu jednu z nejmodernějších čističek odpadních vod na našem trhu. Patří nyní mezi největší investice posledních let.

Za dobu fungování společnosti Aston, která v současné době vlastní sedm provozoven, se jedná o největší investici. Díky inovaci zařízení je čistička schopna vyčistit odpad nejlépe, jak lze, i pod úroveň stanovených limitů. Modernizace čističek přispívá k bezpečnosti. Dnešní moderní zařízení je vybaveno záchytnými vanami, do nichž by se odpad v případě prasklé nádrže zachytil. Jde ale i o jiné věci, například když přijede auto stáčet tekutý odpad. Dnes jsou stáčecí místa bez úkapů a zbytkový materiál je sveden přímo do zařízení. Zpracování odpadů je nyní bezpečnější. 

„Podle mě je logické, že se jako firma musíme vyvíjet a růst. I z tohoto důvodu byla naplánována modernizace čističky v Sezimově Ústí. Jsou pro mě důležité i detaily, které tvoří celek. Okolí provozoven by mělo vypadat dobře. Když se řekne, že někam přijedeme v konkrétní čas, tak tam budeme. Můj cíl není své zaměstnance neustále kontrolovat. To, co chci, je, aby fungovali samostatně. V současné době je Aston schopen, kromě radioaktivních a výbušných odpadů, zpracovat všechny druhy materiálů a samozřejmě nabízíme přidružené služby, jako je čištění kanalizace, monitoring kanalizace, kamerové revize kanalizace, práce s azbestem a podobně specializované činnosti,“ uvádí Jiří Smrž, majitel společnosti Aston, a dodává: „Rád pracuji, vytvářím hodnoty a motivací jsou samozřejmě i výsledky. Nyní uvádíme do chodu jednu z nejmodernějších čističek u nás a již se zamýšlíme nad novými příležitostmi především v okolí Prahy, středních Čech a jižní Moravy, což jsou oblasti, které nás nyní nejvíce zajímají. Ekologie je pro naši planetu důležitá a investice ve prospěch ochrany životního prostředí jsou klíčové. Každý rok rosteme, a pokud se chceme v konkurenčním prostředí na trhu udržet, musíme investovat. Do techniky, technologie, rozšiřování služeb, protože jenom firmy, které budou mít kvalitní zařízení na zpracování odpadu, se na trhu udrží.

Společnost Aston podnikající v oblasti ekologických služeb již 28 let uvedla do chodu jednu z nejmodernějších čističek odpadních vod na našem trhu. Čistička odpadních vod v jihočeském Sezimově Ústí je plně automatizovaná a patří k nejmodernějším svého druhu. Provozovna o velikosti 900 m2 se nachází na pozemku o velikosti 2 500 m2. Zařízení prošlo celkovou modernizací a dokáže ve svém srdci autonomně čistit odpadní vody tím nejefektivnějším způsobem. Stanice určená pro zpracovávání kapalných odpadů zvládne deemulgaci, neutralizaci a zpracování vodou ředitelných barev, což je výjimečná kombinace. Významná investice Astonu do modernizace čističky v Sezimově Ústí v celkové výši 25 milionu korun zvýšila kapacitu kolem 20% a maximální bezpečnost v rámci ochrany životního prostředí a veřejnosti.