Legendární kavárna Slavia znovu ožívá

Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z velkých oken na Pražský hrad, Vltavu či Petřín jen umocňuje neopakovatelnou denní či noční atmosféru.

Složitou koronavirovou dobu využili majitelé k obnovení vzhledu kavárny. Interiér si zachovává tradici minulých let, což jsou mramorové prvky, dřevěný nábytek, velká zrcadla a klavírní křídlo. Dominantou zůstává skvostná galerie s obrazem Pijáka absintu Viktora Olivy. Bylo ale třeba oprášit staré časy a posunout tento kavárenský klenot do nové doby. Novinkou hned u vstupu je majestátní kávový bar s bohatým výběrem domácích dezertů. Menu jinak vychází z české kuchyně a jejího rakousko-uherského dědictví, pochutnají si na něm všichni milovníci lokální gastronomie. Zajisté je potěší i rozšířená nabídka prémiových vín i destilátů včetně ikonického absintu.„Je pro mne ctí a odpovědností zároveň, že můžeme navázat na úžasnou historii kavárny Slavia. Věřím, že se k nám budou vracet lidé, kteří do kavárny rádi chodili, a cestu si k nám najde i mladší generace, pro niž jsme se snažili zakomponovat některé novinky do celkového konceptu kavárny. Plánujeme také kulturní večery na počest slavných osobností, které Slavii navštěvovaly,“ říká Petra Onderková, provozovatelka kavárny Slavia.

Dnes již do kavárny nechodí jen umělci nebo disidenti a tak je na čase zajít si užít krásný výhled a nové zajímavé menu.