Rimac & Bugatti spojují síly svých koní v jednu společnou jízdu

Krátká, ale bohatá 10-ti letá historie firmy Rimac, od garážového start-upu Mate Rimaca až tento další velký skok vpřed a to spojení se značkou Bugatti. Společně buddou od listopadu fungovat jako Bugatti Rimac.

Rimac Automobili oficiálně spojuje své síly s Bugatti Automobiles pod nedávno oznámenou společností Bugatti Rimac d.o.o. Nová společnost vidí tyto dvě automobilové velmoci jako vzrušující nový pohyb v automobilovém a technologickém průmyslu, původně iniciovaný a silně podporovaný výrobcem sportovních vozů Porsche AG. Rimac Automobili a Bugatti Automobiles budou i nadále fungovat jako samostatné značky a výrobci, přičemž si ponechají svá individuální výrobní zařízení v Záhřebu a Molsheimu, stejně jako distribuční kanály.

„Jsem přesvědčen, že jsme pro management našli správnou kombinaci zkušeností a know-how, inovační síly a týmového ducha,“ říká Lutz Meschke, místopředseda výkonné rady a člen představenstva pro finance a IT ve společnosti Porsche AG. V novém představenstvu Bugatti Rimac byl jmenován Christophe Piochon jako provozní ředitel. Dříve zastával pozici generálního ředitele Bugatti Automobiles a garantuje pokračování manufaktury s její celosvětově vynikající kvalitou. Larissa Fleischer se stává finanční ředitelkou. Dříve byla vedoucí controllingu v Porsche, v oblastech digitalizace a vývoje nových obchodních modelů. Emilio Scervo je jmenován Chief Technology Officer, který předtím zastával stejnou pozici ve společnosti Rimac Automobili. Skupina Rimac bude hlavním akcionářem Bugatti Rimac s 55% podílem. Mate Rimac si ponechá svůj podíl v Rimac Group ve výši 35 %, s Porsche ve výši 22 %, Hyundai Motor Group udělá totéž s 11 % a ostatní investoři ve výši 32 %. Vývoj, výroba a dodávky bateriových systémů, hnacích ústrojí a dalších komponentů EV, kterými je Rimac známý a kterým důvěřuje mnoho výrobců automobilů, bude rozdělen do nového subjektu – Rimac Technology, který bude 100% vlastněn Rimac Group.

Hlavním cílem nové společnosti je ale především výroba dalších unikátních vozů Bugatti Rimac, které spojují řemeslnou tradici a nové technologie. O to se postará jako doposud v Rimac Mate Rimac, jako generální ředitel Rimac Group bude řídit jak Bugatti Rimac, tak novou divizi Rimac Technology. Takže se máme opět na co těšit.

Na fotografii vidíte Mate Rimaca