Čistá pohoda, to je Bonfanti Design Hotel

Nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový hotel se nachází v malebné vesničce Kiens/Chienes v oblíbené destinaci českých turistů v Jižním Tyrolsku, v provincii Trentino-Alto Adige a nejen jeho poloha zaručuje úžasnou dovolenou mezi kopci hor, s absolutním respektem k přírodě a také k těm nejvyšším požadavkům náročného hosta.

Představte si, že jedete zasněženou krajinou. Všude kolem je bělavý sníh, romantická panoramata lemují silnici a vy si říkáte, to je jen sen. Pak zastavíte u hotelu Bonfanti a zjistíte, že v té pohádce strávíte celou dovolenou. Takový pocit jsme měli my, když jsme jeli vyzkoušet tento nově přebudovaný hotel v Itálii. Design hotelu je koncipován právě v italském stylu tzv. soft designu. Moderní, komfortní a minimalistický interiér doplňují prvky z přírodních materiálů, zejména dřeva a kovu. Velký důraz je kladen na detail. Hotel dýchá elegancí a přírodou. Pečlivou a citlivou rekonstrukcí prošly nové společenské prostory, restaurační část a všechny pokoje i výrazně rozšířená relaxační zóna. Vodní svět na ploše 1000 m2 nás doslova uchvátil. Zahrnuje vyhřívaný vnitřní i venkovní bazén s lehátky, vířivkou a přírodním jezírkem, finskou, tureckou a bio saunu, ledovou místnost a relaxační zónu.

Hosté se tak mohou dosyta zrelaxovat za každého počasí. A pro takové wellness fanoušky jako jsme my v redakci to byl ráj na zemi. Když se tedy rozhodnete, že se nechcete věnovat tradičním zimním aktivitám, ke kterým to samozřejmě v takové lokalitě svádí, tak můžete s klidem strávit několik dní jen v hotelu a nechat se hýčkat, jak v tomto překrásném wellness, tak si nechat rozmazlit chuťové buňky ve stejně nezapomenutelné restauraci. Kuchyni velí šéfkuchař Maurizio Lauriola, rodák z italské Apulie, který patří mezi gastronomickou špičku v Itálii. V menu snoubí italskou kuchyni s domácí tyrolskou. Na své si přijdou milovníci čerstvých ryb, italských sýrů a uzenin, včetně lokálních tyrolských specialit. Na snídani vás potěší domácí marmelády a čerstvé ovocné šťávy.

Součástí hotelu je taktéž útulný lobby bar se skvěle zásobenou vinotékou s více než 100 druhy vín. Výjimečná vína osobně vybírá ředitel hotelu Jan Vlasák, který jak jméno napovídá, je naším krajanem. I to navodí příjemnou domácí atmosféru a pohodu. A když pak po celém dni skončíte na svém pokoji, kde budete odpočívat, tak jejich prosklené stěny nabízejí překrásný výhled na okolní přírodu, která vás přímo vtahuje.

Super lyžování nedaleko hotelu

Nedaleko hotelu najdete lyžařské středisko Dolomiti Superski s nepřebernou nabídkou aktivit a zimních sportů. Ten, kdo do této části hor jezdí pravidelně, tak je dobře zná. Můžete si zalyžovat na nejbližší sjezdovce ve středisku Kronplatz. Ten nabízí příjemné lyžování pro rekreační lyžaře, ale i sjezdovky pro náročné lyžaře, kteří očekávají černé trasy se skvělou úpravou. Celá oblast Dolomiti Superski má více, než 1200 km sjezdovek a celkem 12 různých ski areálů. My si ale oblíbili právě Kronplatz. A to nejen pro samotné lyžování, ale také kvůli službám a servisu. Po celodenním výkonu jistě potřebujete dobré občerstvení a to najdete právě na vrcholku sjezdovky, kde je restaurace s úžasnou atmosférou. Hraje tam živě DJ a vaří tam výbornou tyrolsko – italskou kuchyni. Pokud vám nebude stačit samotný Kronplatz, tak skipasy Dolomiti Superski vám platí právě na všech zmíněných sjezdovkách po celých Dolomitech.

Bonfanti je top volba!

Poloha tohoto skvělého hotelu je jen další výhodou, proč jet zrovna sem. Nejlépe vás ovšem přesvědčí vlastní zkušenost. Vyzkoušejte sezonní nabídky a zkuste si vyjet na místo, kde nebudete jisto jistě zklamaní, že nesplnilo vaše očekávání, jak svým standardem, ale také polohou a atmosférou.

foto: Bonfanti
foto: Bonfanti
foto: Bonfanti