Montblanc Meisterstück kožené doplnky jako designová pochoutka

Montblanc přepracovává svoji ikonickou řadu kožených doplňků jako součást širší revoluce značky v segmentu koženého zboží. Čekat můžete nové tvary i luxusní kůži s velkým ikonickým logem.

Signaturní kolekce Meisterstück reprezentuje v sortimentu kožených doplňků domu Montblanc vrchol luxusu. Toto výjimečné postavení nyní ještě více upevňuje série úprav zahrnující moderně zaoblené křivky, sofistikované detaily a využití nového druhu prvotřídní kůže, díky které působí celá řada měkčeji na dotek a vyniká hlubším odstínem černé, doprovázené výrazným lesklým finišem. Propracovaná konstrukce tašek a drobných doplňků zhmotňují nejvyšší řemeslnou zručnost značky. Doplnění o původní designové prvky, včetně zvětšeného emblému Montblanc, dodává každému kusu punc sofistikovanosti a elegance. „Naším cílem bylo ještě více připodobnit vzhled celé kolekce psacímu peru Meisterstück, symbolu Montblanc pro nadčasový luxus. Využitím některých jeho charakteristických rysů, jako například samotný hrot pera nebo lesk a barva ušlechtilé pryskyřice s jemným povrchem na dotyk, se nám podařilo vytvořit sérii doplňků, které skutečně vynikají. A to nejen skrze povznesený design, ale i pomocí jasného odkazu k DNA značky Montblanc,“ vysvětluje Marco Tomasetta, umělecký ředitel Montblanc.

Mnohé z nových detailů doprovázejících řadu navrhl in-house tým designérů Montblanc a jsou chráněny autorskými právy, včetně jezdců na zipy vyrobených z vintage palladia ve formě hrotu. Tvar hrotu plnícího pera nesou i kožené detaily na místech, kde se k tašce připevňují rukojeti nebo popruhy. Kreativní využití siluety hory Mont Blanc v modré barvě zdobící pouzdro z kolekce – design inspirovaný reklamním vizuálem Montblanc z roku 1920 – rovněž chrání autorské právo. Emblém domu Montblanc, šesticípá hvězda se zaoblenými hranami, symbol řemeslné zručnosti a kvality na nejvyšší úrovni, se v rámci kolekce objevuje na taškách ve dvou výrazně zvětšených podobách, jež odkazují k edici psacích per Montblanc Heritage. Úložné a organizační prostory jsou u všech typů doplňků skryté uvnitř, čím byla zachována elegance linií a tvarů bez jakéhokoliv vlivu na funkčnost.

Výběr velkých kožených doplňků zahrnuje aktovku Neo Briefcase, jež neotřelým způsobem reinterpretuje klasickou brašnu s elegantním kovovým zapínáním; dále pouzdro na dokumenty, ležérní tašku Tote nebo elegantní cestovní Duffle, ideální na krátké cesty. Střední kožené výrobky zastupují klasičtí společníci do práce, jako byznys portfolio a psaníčko s nepřehlédnutelným motivem hor, které lze nosit v ruce nebo přes rameno na samostatně prodejném popruhu. Drobné kožené doplňky jsou dostupné ve třech různých barvách – v černé Montblanc, a také v červené a modré, jejichž inspirace byla také čerpána z archivů značky. Sortiment čítá kompaktní peněženku nebo peněženku v obdélníkovém formátu, dva typy obalů na karty a pouzdro na klíče, do něhož lze uschovat také kreditní karty a drobný obnos. Kompaktní peněženku a pouzdro na klíče je díky kroužku umístěném na zadní straně možné nosit na samostatně prodejném popruhu kolem krku. Neotřelý tvar cestovních jmenovek v červené a modré barvě evokuje design hrotu prolínající se celou řadou.

Celá kolekce v prodeji od března, nejen v obchodech, ale také online na www.montblanc.com.

Marco Tomasetta