Film Prezidentka spojil tři úspěšné a inspirativní ženy

Pod taktovkou režiséra Rudolfa Havlíka se při natáčení a tvorbě filmu setkaly tři zajímavé a ve svých oborech inspirativní ženy. Každá jiná, všechny poháněné vášní v tom, co dělají, úspěšné ve svém oboru, propojené láskou k filmu, Aňu Geislerovou, Šárku Cimbalovou a Tatianu Kovaříkovou.

V současném světě uhánějícím rychlým tempem je důležité vidět projevy lidskosti, upřímnosti, romantiky a možnosti volby. Nejen o tom je romantická komedie film Prezidentka, který přichází do kin. Pod taktovkou režiséra Rudolfa Havlíka se při natáčení a tvorbě filmu setkaly tři zajímavé a ve svých oborech inspirativní ženy. Každá jiná, všechny poháněné vášní v tom, co dělají, úspěšné ve svém oboru, propojené láskou k filmu. Odhodlané věnovat se svému oboru s inspirativním nastavením mysli, díky kterému vynikají. Film Prezidentka, příběh protkaný jemným humorem, ukazuje ženy v rolích, ve kterých je zatím nevídáme tak často, jak bychom mohli: jako vrcholné političky, osobní strážkyně a manažerky. Láska, respekt, trpělivost, vášeň, interakce, ale i svoboda, to vše je společným jmenovatelem tří žen, které se potkaly při práci na filmu Prezidentka.

Aňa Geislerová: Jedna z našich neúspěšnějších filmových hereček, spisovatelka a též první z českých filmových hvězd, která se objevila na titulních stranách našich módních časopisů. O své roli říká: „Prezidentka je především romantická oddychovka. Kandidátky na prezidentky jsou však moje hrdinky.“ Film Prezidentka je nesmírně hezký, milý a lidský příběh. Aňa je ženou, která vyznává hodnoty svobody a individuálního rozvoje osobnosti. Ženy nebo muži, všichni jsme součástí evolučního procesu a žijeme jen jednou. Je důležité mít víru v sebe sama i ve smyslu toho, co děláme. „Jako malá jsem si vysnila, aniž bych chápala proč, že budu slavná. A dalo by se říci že jsem a nestydím se za to, protože to souvisí s mou prací, kterou mám ráda. Umím sebe i ostatní pochválit za to, když se něco podaří. To je velmi důležité a motivující. Podnikavé ženy stejně jako podnikaví muži musejí mít na rozdíl od těch nepodnikavých jistý druh víry, důvěru v sílu myšlenky a schopnost k její realizaci,“ uzavírá Aňa.

Šárka Cimbalová: Je úspěšnou filmovou producentkou. Na kontě má tři filmy patřící v současné české kinematografii k nejúspěšnějším: Šarlatán, Anděl páně 2 a Pohádkář.  Vášeň pro film u Šárky začala už někdy během bohémského období při studiu na gymnáziu v Poděbradech, kde zároveň fungoval skvělý filmový klub. Díky kamarádům z vysoké, kteří pracovali u filmu na zahraničních zakázkách, se dostala k natáčení a vypomáhala již během studií v rámci produkčního servisu v Česku. Jak sama Šárka uvádí: „Vše mne naprosto fascinovalo. Celý proces natáčení. Měla jsem šťastný start. Mým prvním filmem byla pohádka Žabí princ v režii Juraje Herze, kterou točil pro německou produkci.“ Zásadní producentská rozhodnutí popisuje slovy „prostě mě to napadlo“, cítím to tak“, „byla jsem si jistá“, a to stejné platí i o obsazení hlavní role do posledního filmu Prezidentka. „Ani minutu jsem nezvažovala, že by Prezidentku hrála jiná herečka než Aňa Geislerová.”

Tatiana Kovaříková: Patří mezi českou návrhářskou špičku. Módní tvorba designérky je známá jednoduchými, dobře padnoucími formami, podtrhujícími ženskou siluetu, to vše okořeněné kvalitními materiály a zajímavými detaily. „Módní trendy je jedna věc a určitě se o ně zajímám, ale druhou a podstatnější stránkou je osobnost. Móda by měla vyzdvihnout osobnost ženy, ne ji potlačovat,“ říká Tatiana Kovaříková. Inspirací byla Tatianě maminka, která pracovala jako bytová architektka a uměla si věci navrhnout a nakreslit. Ve čtrnácti ji rodiče pustili do Brna na oděvní školu s nadějí, že ji nedostuduje. Nepovolila a školu dodělala. Každý člověk je individualita a je důležité, jak co cítí. „Samozřejmě jsem vnímala, že prezidentka je symbol státu a měla by reprezentovat naši zemi, ale je to zároveň žena, která chce vypadat hezky. Snažila jsem se vytvořit šaty, aby ladily k filmu i k roli prezidentky. Věřím, že se mi to podařilo,“ dodává Tatiana.

Premiéra filmu je plánována na 23.6.2022.