Italské giny překvapí nejen vůní Itálie, ale hlavně chutí

Značka Malfy spojuje nejlepší lokální suroviny s jedinečným rodinným receptem. Prémiový gin vzniká využitím speciální techniky destilace pro získání výrazné chuti. V kombinaci lokálních, ryze italských surovin jalovce z Toskánska, na pobřeží pěstované citrony, krvavé pomeranče nebo růžové grapefruity ze Sicílie, to vše propojené s nejčistší alpskou pramenitou vodu a vůní čerstvě utržených plodů.

Žádné místo nevystihuje ducha Itálie tak jako Amalfské pobřeží. V této elegantní enklávě plyne život jiným tempem. Tu pravou chuť Itálie si prostřednictvím ginů Malfy můžeme vychutnat i v České republice. Nádherný letní večer v italském stylu si užili hosté party Malfy, na které se učili míchat skvělé drinky. Když popíjíte sklenici Malfy s tonikem a ledem, cítíte se jako na dovolené ve Středomoří, ať už jste kdekoliv.

Gin má v Itálii tradici. Logo ginu Malfy je inspirováno regatami čtyř starověkých italských námořních republik.  Za výrobou ginů Malfy stojí rodina Vergano, která se věnuje výrobě destilátů již od roku 1906. Od ostatních značek se giny Malfy odlišují zejména technikou výroby, ke které se využívá tzv. vakuová destilace. Ta má oproti tradičním destilačním technikám několik výhod – probíhá ve vakuu, takže využívá nižších teplot a také umožňuje využití celých rostlin a snížení rostlinného odpadu na minimum. Botanicals, tedy klíčové rostlinné složky, které jsou macerovány v obilném destilátu, jsou díky této technice méně zahřívány, což se projevuje v bohatém a výraznějším chuťovém profilu ginu.

Pokud se chcete přenést přímo na Amalfské pobřeží, kde na slunci dozrávají ty nejlahodnější italské citrony je jasnou volbou GIN MALFY CON LIMONE. Kůra z citronů z Amalfi umocňuje jemné rostlinné složky a ručně sbíraný jalovec. Tento gin je ideální pro každé roční období a krásně vynikne v kombinaci Gin&Tonic, kde mu nejlépe sluší klasický tonik s plátkem citronu. Toužíte-li po fantastickém letním pocitu, pak je pro vás MALFY CON ARANCIA správnou variantou. Italské pomeranče v kombinaci s vybranými zralými sicilskými krvavými pomeranči se mísí
s nejlepšími rostlinnými ingrediencemi a ručně sbíraným Jalovcem. Výsledek je gin s nádhernou živou chutí. Pomerančový gin Malfy se vyznačuje sytě oranžovou barvou a výrazným pomerančovým aroma. Voní po pomerančových květech s podtónem jalovce. Malfy con Arancia s tonikem by měl zdobit plátek pomeranče, tento drink můžete také doplnit o trochu čerstvé pomerančové nebo mandarinkové šťávy.

Je čas na dobrý aperitiv, co myslíte? MALFY GIN ROSA je elegantní kombinace sicilských růžových grapefruitů a rebarbory, které dominují také ve vůni, jsou doplněné jemnými rostlinnými ingrediencemi včetně ručně sbíraného jalovce. Tento gin má intenzivní a osvěžující chuť. Gin lze kombinovat jak s tonikem, tak s grapefruitovým džusem či růžovou limonádou, oživené plátkem grepu nebo snítkou rozmarýnu. Zveme vás, abyste si dopřáli klasický suchý GIN MALFY ORIGINALE. Nejlepší rostlinné složky, ručně sbíraný jalovec a citronová kůra z na slunci vyzrálých citronů ze Sicílie se mísí s piemontskou vodou, koriandrem a pěti tajnými bylinami, které jsou sbírány na vrcholu hory Monviso, aby vytvořily autentickou chuť určenou pro opravdové znalce ginů vysoké kvality.

Zdroj: Malfy
Autor článku: Libka Šafránková Zdroj: Malfy