Degustace v PRU58 je snovým zážitkem pro chuťové buňky

Nechceme tu psát, že málokdy nás něco v české gastronomické scéně dostane do kolen, ale kdybychom měli, tak zmíníme tuhle holešovickou restauraci, která je na celkem zapadlém místě, ale svým konceptem a kuchyní vyniká. PRU58 stojí za to ochutnat a stojí za to přijít znovu a znovu, je totiž českým gastronomickým klenotem.

Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské džungle. Rostliny střídají stoly, které nejsou namačkané na sobě a zaručují tak intimitu gastronomického zážitku. Výhodou je sledování práce sushi mistrů a barmanů při práci. Všechny pokrmy lze vychutnat jednotlivě či v degustační formě, a to v 6, 7 či 8 chodovém menu. Pro neznalé, stylem restaurace je twist asijské kuchyně s důrazem na lokální české ingredience. Právě ty hrají v přípravě hlavní roli. Degustace PRU58, jedinečná šance ochutnat, co Štěpán Návrat umí.

My jsme se snažili poznat a ochutnat z rozsáhlé nabídky co nejvíce a tak naše objednávky směřovali od sushi až po neotřelé chody ve stylu české kuchyně na globální způsob. Dostane vás kapr s hranolky, fermentovaná okurka alias Siven a kvašák, nebo křepelka s celerem. Místní Pad Thai je delikatesa. Takovou chuť jsme na jazyku cítili naposled v Thajsku u streetfood stánku. A když si nakonec po tom všem, od Asie po český venkov, dáte na závěr rýžový nákyp, tak si budete připadat jako v ráji. I když možná ještě ne. V ráji budete připadat až si dáte jeden z jejich „signature“ koktejlů. To je teprve něco, co vás dostane v sekundě na bar nějakého světoznámého podniku v Londýně nebo v Newyorku. Koktejl Zapomenuté chilli nebo Malý Japonec je důvod, proč sem chodíme zas a zas a nemáme dost.

Toto je podnik pro lidi, co chtějí kvalitní a dobrou kuchyni, mají otevřenou mysl pro nové zážitky, jsou gurmáni tělem a duší a rádi nechají potěšit své smysli, za doprovodu profesionální obsluhy a vydařeného moderního prostředí, kde se cítíte dobře.

Hodnocení celkového dojmu:

Jídlo 9*

Pití   9* 

Prostředí 8*

Servis 8*

(Hodnocení je v rozsahu 1* až 10* s tím, že číslo 10 je nejvyšším možným)

Foto: PRU58