Na snídani do města n.1 – Restaurace Spices Mandarin Oriental Prague

Rádi bychom vám představili několik zajímavých míst, kde si můžete užít snídani s obchodním partnerem nebo se svým pracovním týmem. Místa pro pracovní schůzky jsou hledaným tématem všech, kteří se pohybují v byznysu. Týká se to prostě nás všech, kteří podnikáme a žijeme v Praze. Rozhodli jsme se tedy navštívit několik restaurací a zkusit jejich snídaňové menu, abychom vám mohli přinést nějaké tipy na tzv. snídaňová místa. Dnes vás zavedeme do restaurace Spices v hotelu Mandarin Oriental Prague.

Tento hotel patří definitivně mezi top hotely nejen u nás, ale také ve světě. Mandarin Oriental Prague to je jméno, které má zvuk. Tedy jsme šli do jejich restaurace plni očekávání. Od nejlepších chcete jen to nejlepší. Když se zaměříme na prostředí, v kterém můžete v klidu a v soukromí posnídat prakticky s kýmkoliv, tak tady není co vytknout. Krásný moderní design, vkusně zařízeno a budete se zde cítit pohodlně. Také chceme zdůraznit důležitý benefit, pokud máte obchodní schůzku s někým ze zahraničí, že obsluha samozřejmě mluví plynně anglicky. Jediná maličkost, která může tuto radost překazit, že někdo z obsluhy mluví jen anglicky, takže jestli nejste jazykově vybaveni, tak si nechte vyměnit číšníka. Jsme si ale jisti, že personál udělá vše pro to, aby jste se zde cítili jako vítaný host. Servis tu odpovídá úrovni pětihvězdičkového hotelu.

Co se týká samotné nabídky jídel, tak je určitě z čeho vybírat. Nabídka je rozdělena do dvou částí, jednou je samotný švédský pult, kde si vyberete sami z několika tipů jídel, od sladkého po slané, čerstvé pečivo mnoha druhů, uzeniny, sýry, pomazánky, ryby, zeleninu, cereálie, jogurty, ovoce, smoothies a mnoho dalších chutných maličkostí. Vrcholem této volné prezentace je zajisté sladká část, kde si můžete dopřát z čerstvě upečených místních dortíků a dezertů, které byly fenomenální. Ty by mi stačily k tomu, abych sem přišla kdykoliv znovu, třeba jen na kávu se zákuskem. A káva je výborná. Vše za doprovodu bublinek, které jsou též součástí nabídky.

Když by vám nestačil švédský stůl, tak si vyberete z menu ala carte, kde najdete od tradičních vajec Benedikt, přes omelety, míchaná vejce až po čerstvě připravené lívance s různými příchutěmi, snad vše, co by tak po ránu člověk rád pojedl. Pochoutky připravené pod taktovkou šéfkuchaře Michala Horvátha stojí za ochutnání a nasytí každého, kdo potřebuje startovat den pořádnou dávkou jídla a hlavně dobrého jídla.

Kdybychom měli doporučit tuto restauraci pro obchodní snídani, tak směle můžeme. Ideální místo pro schůzku s někým, na koho chcete udělat dojem, protože prostředí Malé strany, skvělá terasa pro venkovní posezení a celkový design udělá své. To samé servis. Co se týká nabídky švédského typu, tak tam je ještě na čem zapracovat, občas tam najdete pochutinu, kterou byste čekali spíše v tříhvězdičkovém horském hotelu, jako blaťácký sýr nebo české uzeniny, ale pokud budete využívat menu ala carte, doplníte to skvělou kávou s vynikajícími dezerty, tak najdete na tomto místě, co hledáte, za cenu odpovídající centru Prahy, tedy 920Kč za neomezený bufet a přibližně 275Kč za jídlo z menu.

Hodnocení celkového dojmu:

Jídlo 6*

Pití   7* (myšleno jen káva)

Prostředí 8*

Servis 8*

(Hodnocení je v rozsahu 1* až 10* s tím, že číslo 10 je nejvyšším možným)

Foto: Mandarin Oriental Prague