Otevírá se SaSaZu Oldtown v centru Prahy, pobočka slavné SaSaZu

Oblíbená pražská asijská restaurace SaSaZu slaví významné výročí: 15 let na gastronomické scéně. Při této příležitosti otevírá druhý podnik, SaSaZu Oldtown, který se nachází v centru Prahy v Celetné ulici, hned za Prašnou bránou. Hostům nabízí unikátní atmosféru, fusion asijskou kuchyni a design, který je přenese do srdce Asie.

Koncept SaSaZu je proslulý stylem zvaným „food sharing“, který umožňuje ochutnat více pokrmů najednou a sdílet je s blízkými, což je přesně v souladu s mentalitou jihovýchodní Asie. SaSaZu Oldtown v této tradici pokračuje a nabízí pokrmy servírované ve stylu sharing, které podporují společné stolování. Za menu a kvalitní kuchyní stojí mezinárodně uznávaný indonéský šéfkuchař Andy Tan, který sem přináší své bohaté zkušenosti z Londýna, Amsterdamu a Paříže. Jeho filozofií je spojení východní a západní kuchyně, což se odráží i v jeho práci. „Jsme nadšeni, že můžeme našim hostům nabídnout autentické asijské pokrmy v srdci Prahy,“ říká Andy Tan. „Naše nové menu je navrženo tak, aby přeneslo hosty do jihovýchodní Asie a nabídlo jim nezapomenutelný kulinářský zážitek.“

Ari Munandar, executive chef SaSaZu Oldtown, pochází z indonéského ostrova Jáva. Své kulinářské umění zdokonaloval v prestižních hotelových řetězcích po celém světě. „V SaSaZu Oldtown mohou návštěvníci ochutnat nejoblíbenější jídla našeho podniku,“ říká Munandar. „SaSaZu je výsledkem alchymie chutí, barev a vášně, které dohromady vytvářejí nezapomenutelný zážitek.

A jaké jsou nejoblíbenější pokrmy, které si hosté v SaSaZu Oldtown mohou vychutnat? Mezi signature dishes patří salát ze zelené papáji Thai Papaya Salad, který vás uchvátí svěží chutí kombinující zelenou papáju se sladkým mangem, koriandrem, citronovou trávou, kešu oříšky a chilli-limetkovou omáčkou. Hosté si také oblíbili kokosovo-kukuřičnou polévku, která spojuje jemnost kokosového mléka s výraznou chutí zelené kari pasty, thajské bazalky a omáčky yakitori. Stálicemi jsou samozřejmě typické asijské rolky připravené v unikátním pojetí šéfkuchaře Andyho. Křupavé SaSa rolky s tuňákem a lososem, wasabi a omáčkou z černého sezamu ocení nejen vaše chuťové pohárky, ale také vaše oči díky svému zpracování a barevnosti.

K šampaňskému dokonale ladí ústřice nebo kaviár Beluga a mezi hlavními chody jsou ikonické například Křupavá kachna, lahodná kombinace pekingské kachny a foie gras, Ga Curry, tedy kuřecí maso se žlutou kari omáčkou, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi, nebo SaSaZu Filet, tedy hovězí svíčková s toastem chi mi ha, smržovou omáčkou a rýží. Hosté si také mohou vybírat z několika druhů knedlíčků dim sum – v nabídce jsou například Miyazaki A5 hovězí filet z hovězího masa plemene Wagyu, foie gras a omáčky teriyaki nebo Har Gow s krevetami, černými lanýži, chřestem, lanýžovým olejem a lanýžovo-ponzu omáčkou či dýňové dim sum s kachnou, shiitake, vodním kaštanem a omáčkou hoisin.

Inspirací pro koncept restaurace byly roky strávené vařením a cestováním po jihovýchodní Asii. Restaurace čerpá z bohaté tradice asijské kuchyně, založené na pěti technikách vaření: sambal, otak otak, flame, roti a tai-tai gril. Klíčové jsou čerstvé lokální suroviny, které zajišťují autentický a kvalitní gastronomický zážitek. Přijďte do SaSaZu Oldtown a prožijte si cestu Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinacemi a užijte si pohodu i zábavu v centru Prahy. A to, že to bude stát za to potvrzuje i fakt, že otevření se účastnila ikona české gastronomie Zdeněk Pohlreich i mnoho dalších osobností českého byznysu i umělecké sféry, kteří jsou již fanoušky holešovického SaSaZu. Mezi ně patří i naše redakce a už se těšíme, až se vrátíme do SaSaZu Oldtown na klidný oběd s klientem, během kterého se potěšíme skvělými koktejly.

Foto: archiv SaSaZu