Dopřejte si japonskou gastronomii s dechberoucím výhledem na Prahu

Střešní terasa hotelu Four Seasons se na letní sezónu opět promění v japonskou restauraci MIRU,  kde mohou místní i hoteloví hosté v soukromí ochutnat to nejlepší z japonské gastronomie. Vydejte se na gastronomické dobrodružství s japonským šéfkuchařem Toshikazu Katem a šéfkuchařem hotelu Four Seasons v Praze Nicholasem Trosienem, kteří pro hosty restaurace MIRU letos připravili několik novinek. 

Po gurmánské cestě za japonskými chutěmi

V soukromé atmosféře pod širým nebem si hosté mohou na střešní terase MIRU, inspirované japonskými zahradami s pouhými čtyřmi stoly, vychutnat kouzlo japonských chutí, a to vždy od 18 hodin od úterý do soboty. Devítichodové degustační menu založené na Nikkei kuchyni je sestavené hostujícím japonským šéfkuchařem Toshikazu Kato, jehož gastronomické umění je proslulé v Ženevě, a šéfkuchařem hotelu Nicholasem Trosienem, který svou vášní pro inovace doplnil menu o interaktivní prvky.

„Menu restaurace MIRU klade důraz na chutě a ingredience a inspiruje se tradičními japonskými postupy v kombinaci s lokálními prvky z Peru. S Nicholasem se snažíme neustále zdokonalovat a inovovat naši nabídku, tentokrát s interaktivnějším menu, kde hosté mohou zažít vzrušení z kulinářské alchymie, a to nejen v pokrmech, ale rovněž v nápojích,“ říká šéfkuchař Kato.

Šéfkuchař Trosien doplňuje: „Každý chod na menu odráží naši vášeň pro inovace a autenticitu – od křupavé rýže s tuňákem a krabem královským, přes jemnost Wagyu Hoba Yaki s houbami Maitake a Yuzu Miso Anticucho, až po lehkou Matcha Mousse s mangovou omáčkou. Naším přáním je, aby si hosté vychutnali nové interaktivní menu uprostřed japonské oázy s dechberoucím výhledem, všemi smysly.“

Pro umocnění kulinářského zážitku připravila šéfbarmanka Silvie Caričová výběr tří koktejlů, které dokonale podtrhují chutě pokrmů. „Každý doušek vypráví příběh, od jemných květinových tónů třešňového květu v našem ginu přes odvážné spojení whisky se sezamovým olejem až po osvěžující vodku s citronovou kůrou. Tyto koktejly nejsou pouhými nápoji, jsou průzkumem chutí, pečlivě navrženým tak, aby pozvedly váš gastronomický zážitek,“ vyzdvihuje Silvie Caričová.

foto: archiv firem