Brazilské Nespresso

Nespresso opakovaně uvádí velmi úspěšnou limitovanou edici káv z Brazílie, tentokráte s názvem Cafezinho do Brasil. V prodeji je od 5. srpna po dobu jen několika málo týdnů.

„Cafezinho“ neboli „malá káva“ je v brazilské portugalštině pojem, který je spjatý s uvítáním hostů šálkem kávy. Ať už se jedná o domácí návštěvu, nebo obchodní jednání, společné okamžiky s touto kávou příjemně posilují osobní pouto mezi všemi zúčastněnými. Káva je totiž do brazilského každodenního života hluboce zakořeněna a jen málokterá událost probíhá v její absenci – vřelé přivítání hostů, přátelské posezení i pracovní schůzky se bez šálku kávy v dlaních jen tak neobejdou. 

Unikátní a velmi aromaticky výrazná limitovaná edice Cafezinho do Brasil vychází z barvité a živelné kávové kultury, která je pro Brazílii tak typická. Aby káva věrně odrážela atmosféru a aromatické vlastnosti typického brazilského cafezinho, dal tým Nespresso prostor samotným Brazilcům, aby co nejvěrněji popsali ideální chuť jejich tradičního nápoje. Směs tak věrně odráží ryzí aroma a emoce, jak to cítí ti nejpovolanější – místní obyvatelé. Odtud pramení hořká chuť této kávy a její velmi charakteristické aroma z pražení. 

Výběr původu kávových zrn byl pro Cafezinho do Brazil stejně zásadní, jako u ostatních Nespresso směsí. Všechna použitá zrna pocházejí pouze z Brazílie. Vybraní agronomové a farmáři, s nimiž Nespresso intenzivně spolupracuje, pomohli vybrat nejlepší metodu pečlivého sběru zralých zrn. Ta podle jejich doporučení nesměla přijít do kontaktu se zemí, a tím si káva zachovala dar výjimečného aroma. A jaké tedy je? Lahodně nahořklá směs vybraných káv Arabica z jihu Brazílie a zrna nasládlé odrůdy Bourbon tvoří sametovou texturu. V šálku pocítíte příjemné tóny vlašských ořechů, santalového dřeva a nezvyklé tóny bylin, které evokují rozmarýn a tymián.

Cafezinho do Brasil bude dostupné po omezenou dobu, do vyprodání zásob v NespressoBoutiques celosvětově, stejně tak přes síť Center pro zákaznickou péči a online na www.nespresso.com od 5. 8. 2019 za cenu 124 Kč.