Fotograf Benedikt Renč vystavil své fotografie na veletrhu umění Ch.aco v Santiagu de Chile

Velkým úspěchem skončila účast českého fotografa Benedikta Renče na 14. ročníku veletrhu umění Ch.ACO (Chile Arte Contemporáneo) v Santiagu de Chile, kde vystavil svou volnou tvorbu.

Svou druhou účastí na mezinárodním veletrhu Chile Arte Contemporáneo se Benedikt Renč zařadil po bok mezinárodních fotografických legend jako Stewart Shining (LA), Sean Thomas (Londýn), či Francesca Dolnier (New York). Jeho díla zde reprezentovala MH Gallery, kterou založil producent Milosh Harajda. Ten se v posledních letech věnoval pořádání řady úspěšných výstav renomovaných umělců jako Alexander McQueen, David LaChapelle, Robert Wilson, nebo Daphne Guinness.

„Benův comeback do Chile mu přinesl tři nové sběratele, kteří jeho fine art série zařadili do svých sbírek, stejně jako zájem magazínu L‘Officiel“ dodává k Renčově účasti na veletrhu Milosh Harajda. „Klientela v Latinské Americe také skvěle reagovala na Benovu poslední show v Dover Street Market Paris, kterou jsme uvedli vloni na podzim během Paris Photo na festivalu ASVOFF.“

Benedikt Renč se na veletrhu představil v celosvětové konkurenci galerií ze Santiaga, Buenos Aires, a Limy, odkud pochází také jeho fotografický vzor – Mario Testino. Jednalo se teprve o jeho druhý profesní kontakt s galerijním prostředím.

„Můj druhý rok na Ch.ACO vnímám jako velký posun, cítím, že začínáme budovat komunitu, která na mojí práci reaguje velmi pozitivně. A samozřejmě mě potěšil velký zájem médií o expozici, ve které jsem vystavoval a díky sociálním médiím jsem mohl být i na dálku v kontaktu se svými fanoušky,“ doplnil Renč, který je hrdým ambasadorem české fotografie ve světě.

O veletrhu umění Ch.ACO

Ch.ACO vstoupilo do světa uměleckých veletrhů v roce 2009. Vzhledem k tomu, že se na tomto veletrhu představují některé známé galerie z Latinské Ameriky i zbytku světa, přitahuje veletrh tisíce návštěvníků. V uplynulých ročnících se zde sešlo více než 500 000 sběratelů, obchodníků s uměním, kurátorů i široké veřejnosti. Na veletrhu se pravidelně představuje přes 300 místních i světových umělců.

O MILOSH STUDIO / MH Gallery

MILOSH je kreativní studio, které vytváří originální umělecké koncepty, v nichž propojuje komerční lifestylové značky, etablované mezinárodní umělce a kulturní instituce. Cílem platformy MH GALLERY je exportovat fotografické talenty z Čech a Slovenska na mezinárodní scénu. Prvním velkým počinem byla účast slovenského fotografa Jakuba Gulyáse na festivalu módních filmů ASVOFF v Paříži, prvním českým umělcem, jenž představil svou tvorbu v Latinské Americe, byl fotograf Benedikt Renč.