Restaurace Gran Fierro se přestěhovala na nové působiště

Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz.

Na designu restaurace se podílela známá architektonická kancelář Forma Fatal. Hosté se mohou těšit na krásné prostory promyšlené do posledních detailů a pohostinnou argentinskou atmosféru. Celkový koncept vychází z představy majitele restaurace, Juana Cruz Pacina: „Podle mě se ekologická udržitelnosti nemusí pojímat radikálně buď anebo. I my, restaurace zaměřená na maso, se můžeme snažit být maximálně ekologičtí. Nemusíme se zříkat masa, ale například omezit jeho konzumaci, nahradit kvantitu kvalitou, a objevovat rozmanitost rostlinných pokrmů. Maso nakupujeme z kvalitních bio farem. Dbáme na cirkulární provoz, který chceme stále vylepšovat a být tak v tomto směru průkopníky mezi restauracemi.“

Při otevření nás provedl sám majitel pan Juan Cruz Pacin

Restaurace Gran Fierro využívá dřevěné uhlí marabu, protože toto dřevěné uhlí pochází z keře na Kubě, který je v tamním prostředí plevelem. Jako vizualní odkaz tohoto problému slouží v restauraci působivá zeď se zavěšenými uhlíky. Hosté si v restauraci mohou online zakoupit dárkové vouchery na konzumaci, z nichž věnuje restaurace 10% organizaci, která se v boji proti odlesňování aktivně angažuje. Restaurace disponuje i zimní zahradou a zvláštností je VIP salónek s vlastním vchodem pro ty, kteří nechtějí být rušeni. Nejdůležitější součástí restaurace je ale její kuchyně, která je autentická, vaří na otevřeném ohni a servírují steaky z nejkvalitnějšího masa. Rezervace na www.granfierro.cz