Tradice svatomartinské husy se slaví vždy dobrým jídlem

Legenda o sv.Martinovi, mnichovi, kterého spojil s husou jeho útěk před pasováním na biskupa, kdy ho údajně prozradily ve skrýši husy, je dobrým důvodem pro tento mimořádný gurmánský zážitek. Ten letos připravila i restaurace Terasa U Prince na Staroměstském náměstí.

V Terase U Prince, se v období od 8.11. do 14.11.2021 bude podávat vyhlášená svatomartinská husa. O dokonalou přípravu se stará šéfkuchař Lukáš Vácha, který je mistrem svého umu. Kdo chce oslavit listopadový gastronomický svátek s tím nejkrásnějším výhledem na celoroční terase, doporučujeme včasnou rezervaci. Jelikož zájem je opravdu enormní. Díky obrovskému zájmu se fantastická husa podává také v další skoro Staroměstské destinaci, a to restauraci Deer, která se nachází v Michalské ulici. Stačí z Malého Náměstí projít průchodem 36 kroků a rázem se člověk ocitá v klidné restauraci se zemitou českou atmosférou. Také zde bude v daném termínu svatomartinská husa v nabídce. I v naší redakci jsme měli možnost ochutnat několik jídel z kuchyně mistra Váchy a musíme uznat, že to byl zážitek a určitě je to místo, kam si řeknete, že se vrátíte zas. Za naši redakci je naším favoritem restaurace Deer, ale ta nemůže soutěžit s úchvatným výhledem Terasy U Prince, takže konečné rozhodnutí je na vás, čemu dáváte přednost, zda atmosféře místa s loveckými prvky, kde si budete připadat jako na skotském zámku nebo historickému dotyku romantického výhledu ideálním pro schůzky ve dvou.

A nakonec se můžete osvěžit koktejlem v baru Black Angels, který se nachází ve stejné budovbě jako restaurace Terasa U Prince. Koncept společnosti Bauer hotel group je založena na tom, že hosté najdou pod jednou střechou kompletní služby tak, aby se mohli dobře najíst, napít a také využít luxusní bydlení na jedinečném historickém místě v Hotelu U Prince.

Vše o podnicích i zmíněném menu najdete na webu www.bauergroup.cz.