Vyrazte na nejzajímavější trhy v Evropě

Vánoce jsou téměř za dveřmi. A jak je lépe uvítat než výletem za vánočními trhy! Vezmeme vás na ty nejzajímavější, které se pro tuto zimu v Evropě chystají. Pokud rádi objevujete nová místa nebo jen chcete zažít netradiční atmosféru, stačí si pár kliky vybrat letenky do vybrané destinace, sbalit se a vyrazit!

Nastává nejkouzelnější období z celého roku. Všude jsou světýlka a stromky a vůně svařeného vína se line snad každým městem. Těch známých vánočních trhů je spoustu, mnoho z nich jen pár kilometrů za hranicemi Česka. Díky portálům jako je Kiwi.com, můžete bez obav vyrazit i někam dál a zažít tak nová zimní dobrodružství i na těch méně známých místech.

Pokud byste si měli vybrat jediné místo, které v předvánočním čase navštívit, pohádkové Bruggy v Belgii by byly rozhodně tou správnou volbou. Kromě obdivování vánočních trhů zde totiž můžete strávit perfektní romantický víkend, užít si bruslení na obřím kluzišti, dát si něco dobrého v zimním baru, a přitom se kochat výhledem na jezero lásky Minnewater. Skutečnou zimní říší divů je pak Světelná zážitková stezka – 2,5 km dlouhá procházka, při níž navštívíte některé z nejkrásnějších částí města. Pokud nestíháte výlet před Vánoci, potěší vás, že trhy probíhají až do 7. ledna 2024.

Estonské hlavní město Tallinn je další skvělou volbou, pokud si chcete udělat výlet až utichne největší vánoční shon. Místní trhy jsou až do 8. ledna 2024 a padnou vám do oka, pokud se chystáte vyrazit i s dětmi nebo psími kamarády. O víkendech zde totiž probíhá doprovodný program plný hudby, divadel, zábavných aktivit pro děti a celý areál počítá i se čtyřnohými návštěvníky. Na trzích můžete ochutnat speciality jako černý pudink, kachní stehna, perníčky nebo skořicové buchty. A nezapomeňte se pokochat pýchou Tallinnu – obrovským vánočním stromem, který se staví na stejném místě už od roku 1441.

Předvánoční čas na vás dýchne ve francouzském Štrasburku. Místní vánoční trh se zaměřuje na lokální jídlo a pití a nechybí ani noční procházky s průvodcem. Samotné trhy se nachází v centru téměř na každém náměstí, můžete ochutnat slavnou pivní polévku, pořídit si suvenýr v podobě lokálních potravin nebo navštívit alternativní vánoční trh s cílem podpořit místní charitu.

Jestliže pro vás vánoční trhy nejsou hlavním tahákem, ale spíš doplňkem poznávací cesty, méně turistický Belfast ve Velké Británii je ideálním místem k prozkoumání. Na místních trzích můžete využít pestré nabídky jídla a pití, ochutnat pirohy, sýry i řemeslná piva, a zbytek výletu věnovat prohlídce bitevní lodě HMS Caroline z první světové války nebo třeba návštěvě výstavy Titanic Belfast.

foto: z archivu Kiwi.com