Brunch v centru města jako nedělní variace na pozdní snídani

Pokud přemýšlíte o nové lokaci pro Váš víkendový brunch, hotel Mozart může být dobrý tipem na příjemné dopoledne. Je to tak, právě lokalita, v které se hotel Mozart nachází je okouzlující.  Najdete jej totiž na Starém městě, v těsné blízkosti Vltavy, Novotného lávky a Karlova mostu. I samotný hotel svým vzhledem dokonale zapadá do nádherné staroměstské architektury.

Při vstupu do foyer Vás uvítá milý personál a zavede Vás do sluncem prosvětlené a velmi vzdušně působící restaurace. Doporučujeme určitě znalost cizího jazyka, protože mezinárodně složený personál češtinou příliš nevládne, a i svou angličtinu by jistě mohl vylepšit. Nicméně nám ochotný číšník s lehkým východním přízvukem představil servírované menu a „all you can drink“ nápojovou nabídku. Plně servírovaný brunch bez alespoň základního salátového baru a mezinárodní menu složené z pokrmů z různých koutů světa bylo mírně překvapující. Posuďte sami: Vejce benedikt, sendvič s guacamole, asijský burger s krevetou a bůčkem (mimochodem s provedením značně vzdáleným od originálu), francouzský koláč. Pestrost menu se nejspíše, i přes poloviční obsazenost, postarala o značnou prodlevu v přípravě a servírování jednotlivých pokrmů a tak nám prvních cca 45 minut uteklo ve znamení nápoje Mimóza. Poté se již servis rozběhnul a následující hodinu jsme strávili degustací různých světových kuchyní a ochutnávkou selektovaných vín.

Před závěrečným hodnocením tedy ještě krátká rekapitulace. Hotel a jeho lokace je určitě výjimečná. Personál hotelu je milý a ochotný, nicméně jazyková vybavenost snese zlepšení. Dle našeho názoru je „pestré“ složení brunch menu ne příliš šťastně zvolené, ať už pro jeho nesourodost, tak i pro značné zpoždění následného servisu. Mimóza je milým avšak běžným doprovodem, výběr vín je na dobrém průměru.

Hodnocení celkového dojmu:

Jídlo 5*

Pití   5* 

Prostředí 8*

Servis 5*

(Hodnocení je v rozsahu 1* až 10* s tím, že číslo 10 je nejvyšším možným)

Autor článku: Robert Šindelář, foto: Mozart Hotel Prague