Darovanský dvůr – rodinná atmosféra v idylické krajině Horní Berounky

Známé útočiště pro golfové nadšence, ale také oblíbená destinace pro velké firemní akce, to je Darovanský dvůr. Již tradiční místo, kde klienti najdou vždy ty nejlepší služby i kvalitní kuchyni. Ale majitelé tu neusnuli na vavřínech a prostory hotelu prošly rekonstrukcí. Cílem je, aby se hosté vždy cítili útulně a pohodlně, s ohledem na standardy, které si vozí ze zahraničních pobytů, a to se podařilo.

Hotelový komplex tvoří několik budov v uzavřené lokalitě bývalého selského dvora, jejíž dominantou je velký travnatý prostor s rybníkem lemovaným majestátními staletými kaštany. Historické budovy, které obklopují rozsáhlý dvůr, byly i po rekonstrukci ponechány ve své původní podobě a dotvářejí tak atmosféru klidu a pohody malebné lokality uprostřed přírody. Do komplexu historických budov byl na místě původní vyhořelé stodoly citlivě umístěn i zcela nový objekt Kongres & Golf hotelu, který zajímavě uzavírá prostor dvora. Resort Darovanský dvůr vznikl rekonstrukcí dřívějšího statku, původně poplužního dvora ze 17. století, ale je z něj moderní hotel pro nejnáročnější zákazníky. 

Největší zásah této obnovy interiéru hotelu najdete určitě v části restaurace a recepce. Speciálně navržený a vyrobený dřevěný nábytek či obložení na stěnách na sebe upoutá pozornost hned na první pohled. Nebojí se tu kvalitního pravého dřeva i netypicky pojatých prostorových řešení. Kvalita a nadčasovost je tu na prvním místě. Celý bar, který je dlouhý dvanáct metrů, je proveden ze speciálních exotických dřev a proveden ve starém anglickém klubovém stylu. Toho si všimnete hned, jak vejdete. Jako by se člověk ocitl někde uprostřed Anglie na významném místě. Např. dvanáct metrů dlouhá barová deska je dřevěný celo masiv z jednoho kusu dřeva. Bar je vyzdoben na všech rozích a sloupcích mosaznými emblémovými destičkami se jménem Resort Darovanský Dvůr. Takový detail tvoří právě ten dokonalý celek. Celá přední předprseň baru je zdobena z kazetových desek z prosvíceného minerálu onyx. Prostor za barem je ve stejném stylu, ale dekorovaný mosaznými figurami a ruční dřevěnou řezbou stojící postavy. Stejným způsobem a podobné velikosti je i recepce, kde předprseň recepčního pultu je zdobena kazetovými deskami s ručně vyřezávanými figurami exotických zvířat. Podlaha je zase položena z vykládaných šikmých kazetových exotických dřev Merbau.

Nábytek je vyroben z masivních teakových dřev, doplňky jsou provedeny z pravé různobarevné kůže, vše složeno citlivě k sobě, tak že máme působivý celistvý kus. Část nábytku využívá systém pedika a všechen nábytek je opatřen speciální podložkou ve styku nohy-podlaha, aby jeho posun při pohybu hostů nebyl hlučný a rušivý.  Nábytek je ve starém anglickém stylu, jednom z nejznámějších stylů a kusů nábytku ve světě. Jedná se o ušlechtilá a vizuálně elegantní křesla a pohovky vycházející ze staroanglického modelu Chesterfield, která se vyznačuje charakteristickým typem prošívání. Výhodou pohovky je pohodlné sezení ve vzpřímené poloze, aniž by se přitom pomačkalo oblečení nebo vás bolela záda. Spojení funkčnosti a designu vidíme všude a provedení zanechává dojem. Ten na vás zanechá celý hotel a je třeba zdůraznit, že servis tu podtrhuje odkaz k anglické tradici klubů pro vysoce postavené členy, kteří očekávají jen to nejlepší.

Cítíte se tu vítáni a cítíte se pohodlně tak, že zapomínáte na čas a rádi se sem vracíte. Atmosféra rodinného podniku, který ukazuje, že i v Čechách můžeme nabízet světové služby a když se buduje s nasazením a láskou k tomu, co děláme, tak je výsledek vždy dobrý. V rukách rodiny Sinkulových je více než sto let v nádherné krajině přírodního parku Horní Berounky, která všemu dává poslední tečku mimořádnosti tohoto místa.

V celém resortu můžete nejen trávit čas hraním golfu, ale také využít další aktivity, jako třeba bowling nebo špičkové wellness s nadstandartním vybavením, tedy saunami, párou, vířivkou nebo bazénem venku. Nakonec vše vždy zakončíte dobrým jídlem a pitím v hotelové restauraci nebo baru a půjdete spát do svého pokoje spokojeni a dobře naladěni.