Tyrolská oáza Hotel Theresa

Hotel Theresa je klasický tyrolský rodinný podnik v malebném středisku Zell am Ziller uprostřed zillertálských Alp. Už první dojem je jako balzám na rány stresovaných z měst, kteří jsou zvyklí spěchat od termínu k termínu: všude hodně dřeva, útulný nábytek a teplé světlo – to vše vytváří prostředí, kam se člověk rád uchýlí k oddechu. Rodina Egger tu odvedla skvělou práci.

Perfektní hotelový komfort, elegantní pokoje, wellness areál na ploše 3 500 m² s krytým bazénem a vířivkou, celoročně vyhřívaný venkovní bazén s protiproudem a s vodou obohacenou kyslíkem, panoramatický venkovní bazének se slanou vodou a vířivkou, svět saun s finskou a alpskou saunou, laconium, infračervená kabina, turecká parní lázní, bylinná jeskyně a pohádková lázeň pro dva Zeremonie des Maharadja, toskánský dvůr a světlem zaplavený Sonnenhaus pro skvělou relaxaci. Hotel poskytuje perfektní hotelový komfort s útulnými pokoji a suitami v několika stylech. Velkoryse pojatý wellness areál na ploše 3.500 metrů čtverečných nadchne pěti venkovními a vnitřními, celoročně vyhřívanými bazény i vířivkou s výhledem na zasněžené vrcholy hor a sedmi různými saunami. Relaxovat můžete na vyhřívaných lehátkách u krbu ve veleklidném a světlem zaplaveném Sonnenhausu. Zde si rozmazlíte tělo i ducha, od anti-agingových programů až po všechny druhy masáží a zábalů včetně pohádkové procedury Zeremonie des Maharadja pro dva.

Sport a relax

Bohatý program aktivit venku i vevnitř – fitness trénink v moderním fitness studiu, gymnastika v hotelové tělocvičně, jóga, pilates, shaolin-qigong, nordic walking – to vše hotel každodenně organizuje. Kdo má zájem, může si u diagnostika nechat udělat „vitalcheck“ a podle něj individuální fitness program. V létě doprovází Stefan Egger hosty na bylinné stezce a seznamuje je s bohatstvím údolí, v zimě s nimi vyráží na ski-safari. Kdo vlastní lovecký lístek, může s ním vyrazit do vlastního loveckého revíru na lov. Cyklisté mohou vyrazit na kolech jak po údolí, tak na náročnější stezky nahoru do hor. Tenistům jsou v bezprostřední blízkosti hotelu k dispozici antuková tenisová hřiště. Vybavení na kola i turistiku zajišťuje hotel pro své hosty bezplatně.

Lekce pro gurmety

Prvotřídní kulinářský požitek a vyváženost z hlediska zdravé výživy vytváří perfektní harmonii. Šéfkuchař Stefan Egger přesně ví, jak připravit jídla, která jsou nejen pastvou pro oko, ale i  zdrojem energie a kondice a navíc skvěle chutnají. Stefan je diplomovaný dietolog a výživový poradce, který klade největší důraz na kvalitní čerstvé produkty od sedláků z nejbližšího okolí. Neuvěřitelným způsobem dokáže sladit věci zdravé a věci lahodné. Hotel Theresa vlastní i lovecký revír, takže stačí lovecký lístek a Stefan vás vezme na lov. Speciální přání nejsou odmítána: vegánům i diabetikům – každému vychází kuchařský tým svědomitě vstříc a splní jeho požadavky. Skvěle zásobený sklep má na starosti prvotřídní sommeliérka Theresa Burkia Egger. Jak sama říká: „Víno je moje filozofie. Pro každého existuje to jeho víno a já musím zjistit, které to je. Víno je moje vášen, moje radost.“  Pravidelně se o své zkušenosti dělí s hosty při hotelových degustacích. 

Hotel 5* bez kompromisu

Při pobytu jsme byli nadšeni z mnoha věcí, ale první, co musíme zmínit je určitě to, že hotel dostál svých pět hvězd. Okouzlí vás atmosféra rodinného hotelu. Pracuje tu opravdu celé rodina, na recepci nás přivítala vnučka majitele a v hotelové restauraci obchází hosty dokonce sám majitel, aby se ujistil, že jsou všichni spokojeni. Takový přístup se už vidí málokde. Interiér je zařízen tak, že se na pokoji cítíte ihned jako doma a nebo jako v nejluxusnějším hotelu kdekoliv jinde na světě. V ostatních částech hotelu tomu není jinak, design je vkusný, nadčasový, krásný a odpovídá zcela lokalitě hotelu. A vrcholem je hotelové wellness, které odpovídá nejvyšším požadavkům každého saunového nebo spa nadšence, který je zvyklý na nejdražší a nejkvalitnější hotely. Za naši redakci dáváme tomuto místu, za kombinaci atmosféry, špičkového servisu, dokonalého wellness a úžasných pokojů, nejvyšší ocenění a doporučujeme jej bez výhrad.

Vše o hotelu najdete na webu www.theresa.at.